PXSG SONGWRITERS GUILD KLAAR VOOR HET GROTERE WERK

3rd of June 2016

PX Songwriters Guild klaar voor het grotere werk
Ontwikkelingsproject werpt eerste vruchten af

Afgelopen vrijdag 27 mei presenteerde het PX Songwriters Guild (PXSG) haar eerste cd tijdens een feestelijke release-avond in de PX te Volendam. De cd is een showcase van het talent uit de songwritersgroep. Al sinds de zomer van 2009 komt een groeiende groep songwriters uit de regio bij elkaar in de PX om daar covers en voornamelijk eigen werk te spelen voor een liefhebberspubliek. Het doel van het PXSG is talentondersteuning en ontwikkeling en met de release van deze CD wordt een volgende stap gezet.
 
Zeven jaar geleden richtte PX programmeur Bianca Vos samen met Frank Bond van King Forward Records het PXSG op. Bianca vertelt: “Het doel was toen een open podium te geven voor de wat introvertere muzikant en de buitenbeentjes. Het aanwezige, maar onderbelichte talent. Het belangrijkste was toen voor ons dat er een aandachtig publiek zou komen zodat iedereen die bij het PXSG speelt een veilig gevoel heeft en positief gestimuleerd wordt zicht te ontwikkelen. We zijn trots dat we daarin zijn geslaagd.” Naast de eigen songwriters uit Volendam, Edam, Monnickendam en Amsterdam komen er regelmatig gasten uit binnen- en buitenland die de songwriters inspireren en vaak daarna ook nog helpen. “Je ziet vaak dat ons publiek en onze gasten enthousiast worden van het hoge niveau” zegt Frank, “deze CD laat zien waar het PXSG nu staat en het is het begin van de volgende stap in het project. Ambities zijn niet leidend, maar ze zijn er natuurlijk wel. We durven te zeggen dat iedereen nog veel meer gaat horen van de songwriters van het PXSG.”

De compilatie-CD bevat 8 liedjes van verschillende songwriters, zowel kleine, breekbare composities als wat hardere nummers. De volgende songwriters staan op de CD: Ayonne van Oort, One Clueless Friend, Larry Koning, Roy de Smet, Gabbi Lieve, Alain Fournier, Still Minors en Paul Bond.