Ewoud Kieft

Ewoud Kieft is schrijver en muzikant. Na vier boeken te hebben geschreven die zich in de vroege twintigste eeuw afspelen, waaronder Oorlogsenthousiasme en Het Verboden Boek, publiceerde hij in het voorjaar van 2020 de toekomstroman De Onvolmaakten (De Bezige Bij), die net zo enthousiast in de pers werd onthaald als zijn eerdere werk. (‘Treffend en virtuoos’, Trouw; ‘Buitengewoon intelligent en prikkelend', Het Parool).
            Naast schrijver is Kieft actief als zanger en gitarist in verschillende folkrockbands, de laatste jaren met zijn Nederlandstalige band De Harde Liefde, en speelde hij op podia van Maastricht tot Stadskanaal, van Paradiso tot Metropool, van Oerol tot Woordnacht. Hij bracht in eigen beheer albums uit die evenwel door muziekrecensenten werden opgepikt (‘knappe composities vol improvisatie, rock, jazz, country, humor en liefde’, OOR; ‘knap gecomponeerd en geproduceerd, maar bovenal mooi en sterk’, 3voor12/Amsterdam).
            In het najaar van 2019 nam Kieft samen met de bevriende indiefolk-band Dandelion in één middag een aantal van zijn nummers op, in het kleine, door vrienden gebouwde studio’tje in Amsterdam Noord waar hij al tien jaar muziek maakt. Deze sessie, een eenmalige samenwerking, leidde tot vier bijzondere tracks, die bij King Forward Records als EP zullen verschijnen, met het nummer Klad in de Dagen als eerste single.

Foto door: Stephan Vanfleteren